SŁODKIE PODSUMOWANIE FESTIWALU CIASTA I KAWY

    Festiwal Ciasta i Kawy cieszył się dużym powodzeniem. W programie imprezy zaprezentowany został pokaz baristy, który przedstawił profesjonalne techniki parzenia kawy, odbyły się warsztaty cukiernicze dla dzieci oraz konkurs na najsmaczniejsze ciasto. Część artystyczną Festiwalu wypełnił koncert grającego muzykę irlandzką zespołu "daGda Point".                  

   W konkursie na najsmaczniejsze ciasto III miejsce przypadło Restauracji "Słowik" za Dacquoise z kremem cytrynowym i truskawkami, miejsce II zajęła Barbara Szczepanek za ciasto "Leśny mech" a miejsce I Kawiarnia "Słodkie sny" za tort bezowy. Dodatkowo Jury w składzie: Małgorzata Orpel, Katarzyna Górna-Drzewosz i Mariola Żyłak przyznało Roksanie Żmudzie wyróżnienie za "Sernik z rosą".

W ramach Festiwalu lokalni restauratorzy również przygotowali kawy i ciasta, które tego dnia były sprzedawane w promocyjnych cenach.